KineKoers

De sensatie van de open weg, de wind in je haren en de adrenaline die door je lichaam stroomt terwijl je op twee wielen voortraast, maken wielrennen tot een van de meest geliefde en lonende sporten ter wereld. Maar achter deze opwindende ervaring schuilt een harde waarheid: wielrennen gaat vaak gepaard met blessures. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, blessures kunnen elke fietser overkomen. KineKoers is het programma voor het begrijpen, voorkomen en behandelen van jouw fietsblessures. Lees verder om de weg naar blessurevrij fietsen te ontdekken

KineKoers

In jouw wielrenavontuur heb je misschien te maken gehad met frustrerende blessures. Pijn en ongemak kunnen je ervan weerhouden om te genieten van de rit, maar er is hoop. Bij De Kinesist begrijpen we de passie die je voor fietsen hebt en willen we je helpen die passie nieuw leven in te blazen.

Ons 'KineKoers' programma is geen gewoon stappenplan; het is jouw persoonlijke routekaart naar herstel. Of je nu worstelt met kniepijn, rugklachten of andere fietsgerelateerde blessures, we staan met deskundigheid voor je klaar. Hier is wat je kunt verwachten:

In drie duidelijke stappen begeleiden we jou naar blessurevrij koersen.

1. Identificeer de oorzaak

Ons doel is om de onderliggende oorzaak vast te stellen, zodat we effectieve oplossingen kunnen bieden.

 • Anamnese: De eerste afspraak begint met een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) van jou als fietser waarbij we de aard van de blessure, medische geschiedenis en doelen bespreken.

 • Lichamelijk onderzoek: we voeren een grondige lichamelijk onderzoek uit om de ernst van de blessure en eventuele onderliggende problemen vast te stellen.

 • Diagnose en behandelplan: op basis van het fysiotherapeutisch onderzoek stel je een diagnose en ontwikkel je een op maat gemaakt behandelplan dat kan omvatten: een Bikefit, een inspanningstest, fysiotherapie, revalidatie-oefeningen en techniektraining. 

2. Maatwerkbehandeling.

We geloven in het belang van maatwerk. Bij De Kinesist begrijpen we dat geen twee blessures hetzelfde zijn, en daarom passen we onze behandelingen aan op basis van jouw unieke behoeften. We geloven sterk in de kracht van individuele zorg.

Daarnaast hebben we ook een gestructureerd programma ontwikkeld, ontworpen om je herstelproces te begeleiden en te versnellen. Ons KineKoers programma biedt een roadmap voor jouw reis naar pijnvrij fietsen, met deskundige begeleiding en ondersteuning bij elke stap van het proces.

Implementatie behandelplan.

Het KineKoers-programma bestaat uit:

 • KineBikeFit; jouw fiets perfect afgestemd op jouw lichaam

 • KineCare: fysiotherapie op maat voor jou als fietser.

 • KineLab; verhoog je trainingsniveau en vermijd overtraining met onze inspanningstesten en professioneel advies.

 • KineRehab: specifieke revalidatie oefeningen ter versterking om te herstellen en sterker te worden.

 • KineLoad; het monitoren van jouw trainingsbelasting

 • KineTech: techniektraining met videoanalyse.

Opvolging en ondersteuning.

Bij De Kinesist houdt onze betrokkenheid niet op zodra de behandeling is begonnen. We begrijpen dat revalidatie een voortdurend proces is, en we zijn toegewijd aan jouw voortdurende succes.

Naast de behandeling blijven we betrokken bij jouw reis naar herstel en kracht. We volgen je voortgang nauwlettend en passen het behandelplan aan naarmate je vordert. We beantwoorden je vragen en bieden de broodnodige motivatie om consistent te blijven in je herstelinspanningen.

Ons doel is om er te zijn wanneer je ons nodig hebt. We begrijpen dat herstel soms uitdagingen met zich meebrengt, en we zijn hier om je te ondersteunen, aan te moedigen en te begeleiden. Samen gaan we op weg naar koersen zonder tegenslag, waarin je in topvorm bent en klaar voor de volgende uitdaging

3. Terug in het Zadel: Naar de Finishlijn van Herstel

In de derde en laatste stap van het KineKoers behandelingsplan is het tijd om jouw passie voor fietsen nieuw leven in te blazen. Het omvat:

 • Optimalisatie en Succes: Nu je blessure is behandeld en je lichaam hersteld is, is het tijd om te genieten van een leven zonder belemmeringen. We werken samen om je fietservaring te optimaliseren en je prestaties te verbeteren.

 • Lange-termijn Preventie: We leren je hoe je blessures in de toekomst kunt minimaliseren door goede gewoonten en technieken te handhaven. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je langdurig pijnvrij kunt fietsen.

 • Voortdurende Ondersteuning: Bij KineKoers houden we niet op zodra je weer op de fiets zit. We bieden voortdurende ondersteuning en aanpassingen om ervoor te zorgen dat je blijvend succes behaalt.

Onze Partners
Logo_sponsor
download
limburgsport_kleur
WhatsApp Image 2018-02-18 at 17.52.30