Medische begeleiding

Kineclub neemt zorgen weg van sportclubs, -ploegen en -centra

Blessure

Sporten om te winnen is ontzettend leuk. En sporten draagt bij aan een goede gezondheid. Maar helaas raken nog te veel sporters geblesseerd. Sporters weten hoe frustrerend het is als je noodgedwongen aan de zijlijn moet toekijken. Maar hoe verklein je nu het risico op blessures? En hoe vergroot je de kans op een snel en succesvol herstel?

KineClub

Om te voorkomen dat sporters (langdurig) in de lappenmand terechtkomen, is inzicht nodig in het voorkomen en behandelen van blessures. Als de specialistische kennis niet beschikbaar is binnen de club, de ploeg of het centrum, kan KineClub uitkomst bieden. Zij verzorgt de medische begeleiding van uw sporters, zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Ontzorgen heet dat.

Onze Clubleden

Logo_sponsor
peelrunners-meer-dan
Scheidsrechtersvereniging
Wittenhorst
HZPC
LECT

Diensten

KineClub is bedacht door De Kinesist, sportfysiotherapie in Horst. KineClub helpt bij het maken van verantwoorde trainingen en het herkennen en behandelen van blessures. De dienstverlening bestaat grofweg uit drie onderdelen.

  • 1. De Kinesist schrijft op heldere en begrijpelijke wijze over wetenswaardige onderwerpen op het gebied van blessures. Zo wordt u voortdurend op de hoogte gehouden van actuele inzichten en ontwikkelingen en kunt u die verwerken in uw trainingen. Deze blogs kunt u op uw website plaatsen om uw leden snel en goed te informeren.
  • 2. De Kinesist verzorgt lezingen en demonstraties voor uw leden. Dat varieert van tips over een goede warming-up en coolingdown tot specifieke trainingsadviezen om fitter en sterker uit de zomer- en winterstop te komen.
  • 3. De sportfysiotherapeut van De Kinesist kan sportmedische begeleiding op maat bieden. Zo is het mogelijk tijdens trainingsavonden een inloopspreekuur voor leden te houden. Ook kan hij de leden testen op blessuregevoeligheid.

(Deze dienst kan overigens worden uitgebreid met ClubZorg, die wordt aangeboden door de afdeling sportgeneeskunde van VieCuri.)

Prijs

De prijs van de dienstverlening is afhankelijk van het pakket, dat natuurlijk voor u op maat wordt gesneden. In de meeste gevallen wordt getracht met gesloten beurzen te werken.