Plan zelf online je afspraak in.

Maak een keuze: Ik ben een bestaande cliënt Dit is mijn eerste afspraak

Inspanning-, conditie- en krachttesten

KineLab – Inspanningstesten, conditietesten en krachtmetingen individuele sporters en sportverenigingen

De diensten die De Kinesist aanbiedt zijn:

Het opstellen van een blessure-risico-profiel.

Voorkom blessures.

Blessures achillespees

Voorkom blessures en laat je testen

Elke sport heeft zijn typische blessures. Elke blessure heeft zijn risico factoren. Een voorbeeld hiervan is een verkeerde landingstechniek bij een sprong, dit is een risicofactor voor het ontstaan van knieklachten. Aan de hand van deze risicofactoren wordt een individueel test-programma opgesteld voor de sporter. Na het uitvoeren van deze testen is er van de sporter een risicoprofiel. De sterke en zwakke punten van de sporter zijn in kaart gebracht. Aan de hand van dit risicoprofiel wordt er een individueel trainingsprogramma opgesteld ter preventie van blessures.

Revalidatie-screening.

Zorg voor een veilige terugkeer naar de sport na een blessure.

Er worden testen en metingen uitgevoerd, die zijn onderbouwd aan de hand van de laatste wetenschappelijk inzichten. Zo worden er wetenschappelijke vragenlijsten afgenomen, bewegingsuitslagen bekeken, krachttesten uitgevoerd, statiek, stabiliteit, sprong-, worp- en loopanalyses uitgevoerd. Aan de hand hiervan wordt een duidelijke en eerlijke rapportage gemaakt naar trainers, fysiotherapeuten of andere medische professionals.

Fysieke prestatie keuring.

Individuele training op basis van objectieve metingen.

Er worden wetenschappelijke onderbouwde prestatie testen uitgevoerd voor diverse sportdisciplines. Dit kan individueel worden uitgevoerd, maar ook voor een heel team. Zo kunnen de testen en metingen binnen het team vergeleken worden. Dit alles wordt ondersteund door een uitgebreide rapportage aan de trainers. Wanneer deze testen en metingen gedurende een aantal jaren aan het begin en einde van het seizoen worden uitgevoerd, kan de fysieke ontwikkeling van de sporter goed in beeld worden gebracht.

Monitoren van prestatieve sporters.

Breng uw prestatieve sporters fysiek en mentaal in kaart.

Door het regelmatig afnemen van wetenschappelijk getoetste vragenlijsten over de mentale gesteldheid, ervaren zwaarte van de training en kwaliteit van slaap wordt de belastbaarheid in de gaten gehouden. Het bijhouden van een logboek brengt de belasting in kaart. Aan de hand hiervan wordt gescreend of de belasting en de belastbaarheid met elkaar in evenwicht zijn.

Conditietest op de fiets.

 Wat is jouw conditie?

Conditietest op de fiets

Met behulp van deze fietstest wordt de conditie gemeten. Uit de analyse komen de sterke en de minder sterke punten, welke trainingsvormen het meeste zullen opbrengen, hoe lang en hoe intensief je het best kan trainen. Op basis van de resultaten van de inspanningstest krijg je een zeer uitgebreid gepersonaliseerd trainingsschema. Dit schema wordt opgesteld, rekening houdend met jouw doelstellingen, jouw sportief niveau, de resultaten van de test, jouw hartslagzones, de aangewezen trainingsvormen. Het schema heeft een looptijd van 12 weken en kan na deze periode worden verlengd indien gewenst. Deze conditietest wordt in samenwerking met de sportartsen van de sportgeneeskunde afdeling van het VieCuri uitgevoerd.

Het gaat als volgt:

– Intakegesprek

– Testafname door de sportarts

– Wetenschappelijke analyse door de sportarts en De Kinesist

– Bespreking en advies

– Opstellen van een trainingsprogramma

logo sportgeneeskunde viecuri

Training

Chris Beurskens

Chris Beurskens

Het schrijven van trainingsschema’s.

Het schrijven van trainingsschema’s per 3 maanden incl. ondersteuning d.m.v. telefoon en email door trainer Chris Beurskens

Neem de volgende stap!

Misschien wil je meer weten over hoe kracht- en conditietesten jouw prestaties kunnen verbeteren? Je kunt het contact formulier invullen voor meer informatie. Ik hoop je op de praktijk in het écht te ontmoeten.

Tot die tijd:train hard, play hard, rest hard.